tisdag 26 april 2011

Har du inte gjort det innan påsk blir det inte gjort!

Jag fick höra att "det som inte är gjort innan påsk, det hinner man inte innan terminen är slut". Aj då!
Min mest intensiva månad på dansskolan är definitivt maj. Alltså helt klart efter påsk! Oavsett tidig eller sen påsk...
Så nu gäller det att inte falla för frestelsen att slacka och plana ut i ett soft snart-sommarlov-läge. Det ska fixas scenkläder, göras klart koreografi och pyntas i största allmänhet. Och så ska det visas upp. Det ska dansas både här och där, om jag minns rätt. (Jag har tryckt i mig en del ägg i helgen, minnet är fortfarande lite suddigt...)
Till skillnad från tokmånad nummer två, december, som bara bjuder på en enda show, så kommer nu tokmånadernas eviga vinnare, MAJ och bjussar på än det ena, än det andra, ofta utomhus. För det är ju så härligt på våren!
Ni som kan läsa mellan raderna här anar antagligen en lätt sarkastisk ton och jag lovar att utveckla de här tankarna mera i ett senare inlägg.
Men nu vill jag fokusera på vad som ska göras efter påsk.
Det hela bygger ju såklart på ett stort missförstånd. Att saker och ting måste avklaras före skolavslutningen. Där allt tar slut den 11 juni. Eller före semestern, för all del. Det som inte blir gjort blir inte gjort, någonsin, not ever!
Det glöms och göms under en hög av studentmössor och midsommarblommor, tomma folkölsburkar och punkade cykeldäck, reklamblad med tvestjärtar och potatisblast.
The end. Le Grand Finale. Fin.
Men för oss andra med längre tidsperspektiv än så är det ju ingen skillnad på veckorna. Jag jobbar ju till exempel mer intensivt efter påsk och fram tills, ja, inte vet jag, längre fram. Sedan kanske jag tar och går i ide under vintern. Det vore ju det optimala!
För mig är det mycket bättre att jobba på sommarhalvåret och vila på vintern. Jag vill följa ljuset. Jag vill utnyttja all den underbara energi som frisätts när livet återvänder till naturen och allting vaknar ur sin sömn.
Så nu är jag vaken, nu är jag på!
Och bli inte förvånad om jag hinner med dubbelt så mycket som innan påsk :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar