söndag 13 februari 2011

Nu blir det kanske bättre...

Hur ska man veta vad man vill uppnå här i livet? Vill man det, uppnå saker? Känns det kanske lite förmätet att sitta och fundera på sin helt egna tid utan att man verkar göra något nyttigt...på eventuella resultat av ens korta vandring på denna jord...jag hör hur Jante hoar i bakrunden, och "du ska inte tro att du är något, vad kan du göra för skillnad?"
Det vet vi ju sen innan att Jante är heeelt ute. Men sitter han inte där och stönar lite pinsamt när man sätter sig för att fundera över livet, kanske?
Joodå, det gör han. "Vadå uppnå i livet? Du ska väl vara glad som har ett jobb och är frisk och har en tv och pensionsförsäkring och minst en bil som oftast startar! Du kan väl inte begära att uppnå nåt, tänkt på kriget..." Ja, här spårar han ur helt och blir nån slags blandning av sig själv och en massa gamla småländska släktingar som inte ville slita på mattorna, för man visste aldrig när det blev svält nästa gång.

Men det är väl klart att man måste ha drömmar. Att man vill förändra och göra bättre. Jag skulle vilja att mitt arbete resulterade i att saker och ting blev bättre än de tidigare var. Så enkelt vill jag formulera min vision.

Och alla som pluggar till lärare och sjuksyrror, vad vill de? Jo, att de människor som träffar dem kommer att gå därifrån ännu lite bättre än de var när de kom dit, eller hur! Alla som arbetar inom vården vill väl att de som de träffar ska bli friskare av att träffa dem än de var innan.

Så enkelt. Så jag tänker hålla fast vid min fundering om vad jag vill uppnå. Att det ska bli lite bättre än det var innan. För det var inte bättre förr. Det blir bättre nu.

1 kommentar:

  1. Ja!!! Det är ju det som vitsen med drömmar och visioner - Att det ska bli bättre!
    Och det blir det väl?

    Kram

    SvaraRadera